Nytt år, nya besked

Det är inte så dumt, det här med nytt år.

En omstart var tolfte månad tömmer de mentala papperskorgarna, rensar ut skräpprogram och hjälper systemet att hitta rätt igen.

Allt vore egentligen frid och fröjd om det inte vore så att vi liksom förväntas ha med oss ett bagage av dåligt samvete in i mörka, gråmurriga januari.

Tidningarna skriver om hälsosam mat och budgetliv efter julens utsvävningar; bantning och allmän försakelse tycks vara lösningen för både hälsan och ekonomin.

En klassiker så här års är förstås alkoholfrågan: blev det för mycket glögg till mandeln, för många snapsar till sillen, för tätt mellan portvinsglasen till stiltonosten?

I år blev det lite konstigt eftersom det dök upp alkoholforskare som framförde teorin att nyktra alkoholister alls inte behövde vara strikt avhållsamma under resten av livet,

alltså tvärt emot det vi tidigare lärt.

Är det kostigt att Thomas Di Levas gamla hit poppar upp i medvetandet: ”vem ska man tro på, tro på, tro på…”?

Jag väljer i alla fall att tro på, tro på, tro på Bengt Artur Cederholm, alkohol- och drogterapeut och fantastisk föreläsare.

När Bengt Artur Cederholm sålde sitt behandlingsföretag En dag i Taget höll han sig lugn och var definitivt pensionerad i flera veckor.

Sedan kom han och undrade om jag ville skriva hemsidan för hans nya företag Våga Vilja Veta.

Om du inte riktigt vet vad du själv ska tycka i alkoholfrågor finns en del av svaren här:

http://www.vagaviljaveta.se/ page monitor .